Organiczny Cukier Agawowy / Organiczny Syrop Agawowy
BIO Cukier z Agawy / BIO Syrop z Agawy
BIO Syrop z Agawy lub BIO Syrop z Agawy to standardowo złoto-brązowy, rzadki, czysty syrop z agawy pochodzący z kontrolowanych upraw ekologicznych (DE-ÖKO-006). Oprócz standardowej złoto-brązowej wersji, dostępny jest syrop z agawy w różnych odcieniach, od bardzo jasnego do bardzo ciemnego, do specjalnych zastosowań. BIO Syrop z Agawy jest alternatywnym środkiem słodzącym, który często jest spożywany przez wegan. W branży gastronomicznej syrop z agawy jest również chętnie wykorzystywany, na przykład do koktajli.
Surowiec produkowany z różnych odmian agawy w Meksyku składa się z glukozy, a w zasadzie z fruktozy (około 80%), co sprawia, że ma bardzo niski indeks glikemiczny. Syrop z agawy jest często stosowany jako zamiennik cukru, przy czym szczególnie przez wegan jest często używany jako substytut miodu. Jest przy tym nieco słodszy od produktu pszczelego.
BIO Syrop z Agawy szybko się rozpuszcza i może występować w różnych odcieniach kolorystycznych oraz różnorodnych...